Pevná linka +420 545 229 578
Mobilní telefon +420 603 836 021

Magnetoterapie pro zvířata

Publikováno 23.9.2023

Magnetoterapie je stále více využívána nejen v lidské lékařské praxi, ale i ve veterinární medicíně. Její účinky jsou využívány zejména pro zvířata, jako jsou psi a kočky, ale i koně. Proč je tomu tak? Odpověď je prostá - funguje stejně dobře u zvířat jako u lidí a pomáhá u množství zdravotních problémů.

Magnetoterapie pro zvířata - magnetoterapie
Jestliže máte doma psa nebo kočku, jistě víte, jak těžké může být sledovat, jak trpí stejnými nemocemi, jako máme my lidé. Bolesti kloubů a zad, nemoci cév a srdce, onemocnění ledvin nebo jiných vnitřních orgánů, cukrovka, vrozená dysplazie kyčelních kloubů u některých plemen, úrazy, pokousání - to všechno jsou potíže, které mohou postihnout naše milované mazlíčky. A právě v takových případech může přijít na pomoc pulzní magnetoterapie.

Zvířata jsou na magnetické pole velmi citlivá. Není neobvyklé, že když majitelé používají svůj přístroj pro magnetoterapii, zvířata se k nim přitulí, protože instinktivně cítí jeho pozitivní účinky. Pulzní magnetoterapie u zvířat vyvolává stejné regenerační, protibolestivé a protizánětlivé účinky jako u lidí. Doba aplikace může být kratší a schéma použití bývá podobné.

Nejjednodušší je položit vhodný aplikátor přímo do pelíšku zvířete, zakrýt ho dekou nebo podložkou a nechat ho reagovat na léčivé účinky magnetického pole.

Přestože magnetoterapie je pro zvířata obecně bezpečná, existují určité kontraindikace, které jsou stejné jako u lidí. Je důležité konzultovat použití magnetoterapie se zkušeným veterinářem nebo odborníkem na magnetoterapii, pokud jste si nejistí.

Přínosy pulzní magnetoterapie pro zvířata jsou mnohé a zahrnují například podporu hojení fraktur, léčbu chronického kulhání a artrózy, léčení dysplazie kyčelních a loketních kloubů, spondyloartróz a vertebrogenních syndromů, bolestí páteře, degenerativních kloubních onemocnění, postúrazových stavů, dermatopatií (jako jsou alergie, ekzémy atd.), tlumí jakékoli příznaky bolesti a pomáhá při hojení veškerých zánětlivých stavů.

Takže pokud se vaše zvíře potýká s nějakým zdravotním problémem, magnetoterapie by mohla být vhodnou volbou, jak mu pomoci.