Pevná linka +420 545 229 578
Mobilní telefon +420 603 836 021

Na co pomáhá magnetoterapie?

Publikováno 24.9.2023

Magnetoterapie je jedním z oceňovaných způsobů léčby, který se opírá o působení uměle generovaného magnetického pole na lidský organismus. Tato forma terapie se řadí do širokého spektra fyzikálních terapií, které využívají různé druhy energie k léčení těla. Parametry pulsního magnetického pole, které magnetoterapie využívá, jsou velmi specifické a pečlivě regulované, aby bylo dosaženo optimálních výsledků.

Na co pomáhá magnetoterapie? - magnetoterapie

Při magnetoterapii je generováno velkoplošně pulsující indukčni magnetické pole nízké frekvence.

Využití pulzního nízkofrekvenčního magnetického pole v medicíně, lázeňství i domácí rehabilitaci je dnes stále populárnější. To je dáno tím, že současný stav vědeckých poznatků ukazuje na jeho mnohé přínosy pro lidské zdraví. Pulsní nízkofrekvenční magnetické pole totiž pozitivně ovlivňuje řadu biochemických a biofyzikálních reakcí v buňkách a mezi buňkami. Dále také zlepšuje průchodnost buněčných membrán, což zvyšuje zásobování buněk kyslíkem a dalšími esenciálními látkami. To má za následek zlepšení procesu látkové výměny v těle.

Magnetoterapie tedy představuje j přírodní způsob léčby, který lze využít jak v lékařské praxi, tak v pohodlí domova. Jedná se o neinvazivní a bezpečný způsob léčby, který je zároveň velmi účinný při řešení řady zdravotních problémů. Tímto způsobem lze tělo podpořit v jeho přirozených procesech a přispět tak k jeho celkovému zdraví a pohodě.

Magnetoterapie je léčebná metoda, která se za poslední léta stává stále populárnější. Může za to řada jejích účinků, jejichž široké spektrum je prospěšné pro naše tělo.

Dalším významným účinkem magnetoterapie je, že urychluje proces hojení a stejně tak pomáhá při regeneraci svalové tkáně po náročném fyzickém výkonu.

Při všech těchto onemocněních a stavů může magnetoterapie přinést úlevu a pomoci k rychlejšímu uzdravení. Je to přátelská a neinvazivní terapie, která má však silné účinky a může výrazně zlepšit kvalitu života mnoha pacientů.

„Tenisové lokty” a „zmrzlá ramena”

Tato postižení řadíme do skupiny tzv. entezopatií – zánětlivých postižení šlachy svalu v místě spojení s kostí. Vznikají jednorázovým nebo dlouhodobým přetěžováním končetiny např. sportem (typicky tenis, squash, golf, házení oštěpem), sekáním dříví, šroubováním, utahováním matek klíčem, rytím záhonu, ale také třeba „jen” prací s počítačovou myší.



Odešlete nám jednoduchý kontaktní formulář a my se Vám ozveme. Rádi Vám s čímkoliv poradíme.